Kolorowe tortille z szarpaną wieprzowiną marki Berger i warzywami
Mięso i ryby

Kolorowe tortille z szarpaną wieprzowiną marki Berger i warzywami

Wraz z nadejściem wiosny także w kuchni postawmy na feerię barw i niebanalny mariaż smaków. Kolorowe, świeże
i chrupiące warzywa wraz z soczystą, delikatną wieprzowiną stworzą idealną przekąskę – w sam raz na wiosenną porę.

Kolorowe tortille z szarpaną wieprzowiną i warzywami

Składniki:

– 1 porcja wieprzowiny przygotowanej metodą sous vide – „Mięso pomału uwarzone” marki Berger

– 4 tortille

– 1 czerwona papryka

– 1 cebula

– sałata rzymska

– 1 serek śmietankowy

Wykonanie:

Wyjąć Mięso pomału uwarzone z opakowania foliowego i przełożyć do dołączonej aluminiowej foremki, razem z sosem/galaretką, który się wytworzył. Foremkę z mięsem umieścić w piekarniku rozgrzanym do temp. 200°C i piec przez około 40 minut. Paprykę oczyścić z nasion, umyć i pokroić wraz z cebulą w drobną kosteczkę. Sałatę umyć, porwać na mniejsze kawałki. Mięso wyjąć z piekarnika, odczekać aż ostygnie i poszarpać je widelcem na kruche włókna. Placki tortilli posmarować serkiem, rozłożyć sałatę, pokrojoną paprykę i cebulkę oraz poszarpane mięso. Tortille zwinąć w ruloniki, pokroić na kawałki o grubości ok. 2 cm, a następnie ułożyć na półmisku.

fot. Orchidea Creative Group

Dodaj komentarz