Kawa, herbata Produkty płynne

Letnie smaki herbaty

W długie i ciepłe letnie dni pijemy o wiele więcej płynów niż w czasie innych pór roku. Z tego powodu  często poszukujemy nowych smaków, które nie tylko ugaszą nasze pragnienie, ale także skutecznie orzeźwią nasz organizm. Te najbardziej popularne, soki oraz słodkie napoje, niestety nie należą do najzdrowszych płynów. Co zatem warto pić? Eksperci Ahmad Tea London proponują spróbować różnych herbacianych wariacji.

   

Herbata może być podana na ciepło, na zimno lub w wersji mrożonej. Jej smak i aromat można wzmocnić dodając przypraw lub sezonowych owoców. Sprawdź, jakie połączenia polecają eksperci Ahmad Tea London.

 

Herbata agrestowa

 

Herbata agrestowa

Owoce agrestu jedzone regularnie usprawniają funkcjonowanie układu mięśniowego, poprawiają kondycję skóry, a także pomagają w odchudzaniu. Agrest zawiera ponad 20 razy więcej witamin niż sok pomarańczowy! Jest bardzo bogaty w witaminę C, A, B i P.

 

  • 2 torebki herbaty Green Tea Pure Ahmad Tea London
  • Listki mięty
  • Kilka plasterków limonki
  • agrest

 

Zaparz herbatę English Afternoon Ahmad Tea London w 300 ml wody i odstaw do ostygnięcia. Z agrestu wyjmij łyżeczką miąższ i włóż na spód szklanki. Gdy herbata będzie zimna wyjmij z niej torebki, przelej ją do szklanki i włóż do zamrażalnika. Odczekaj około 15 min. Na koniec ozdób listkami mięty i plasterkami limonki. Dla utrzymania zimna możesz wrzucić kilka kostek lodu.

 

Herbata malinowa

 

Herbata malinowa

O tym, że maliny to skarbnica witamin i substancji mineralnych, takich jak potas, magnez, wapń czy żelazo, powinien wiedzieć już każdy. Warto jednak pamiętać, że mrożone maliny często tracą intensywny smak i niektóre właściwości, dlatego w wakacje, kiedy jest na nie sezon nie żałujcie sobie malin prosto z krzaka.

 

  • 2 torebki herbaty English Tea No. 1
  • Szczypta startego imbiru
  • 150 g malin
  • Opcjonalnie cukier lub 1 łyżka miodu

 

Zalej herbatę English Tea No. 1 Ahmad Tea London 400 ml gorącej wody i odstaw do zaparzenia. Po 7-8 minutach wyjmij torebki i odczekaj jeszcze chwilę, aby napar był w temperaturze pokojowej. W tym czasie ugnieć maliny i włóż do filiżanek na spód. Zalej herbatą, posyp delikatnie imbirem. Dosłodź do smaku.

 

Smacznego!

Dodaj komentarz