Restauracje Chłopskie Jadło, sieć zarządzana przez Sfinks Polska, wprowadza na zimę nową wkładkę do menu „Szef kuchni poleca”. Zawiera ona pięć propozycji kulinarnych, jak chociażby krem na białym winie, łosoś zimowy czy śledź w łódeczkach. Najnowsza oferta dostępna jest w restauracjach Chłopskie Jadło do 24 marca.
Zimowe menu, w którym wykorzystujemy sezonowe produkty, to kompozycja dań, nawiązujących do aktualnej pory roku. Klienci mają do wyboru znakomite ryby i doskonale rozgrzewającą zupę. Nie brakuje również potraw mięsnych, jak chociażby klasycznego połączenia smacznej wołowiny z kaszą gryczaną i ogórkiem kiszonym. Zachęcam gorąco do spróbowania naszych zimowych specjałów – mówi Dorota Cacek, wiceprezes Sfinks Polska, spółki zarządzającej siecią Chłopskie Jadło.
Wśród propozycji „Szef kuchni poleca” znajduje się delikatna zupa krem z białych warzyw z kawałkami salsefii, gotowana na białym winie. Dostępne są również pieczony łosoś w sosie pomarańczowo-miodowym podawany z salsefią i ziemniaczane łódeczki, wypełnione kawałkami śledzia w oleju lub śmietanie z sałatką wegetariańską. Nowością jest także ziemniaczanka, czyli plasterki ziemniaka przełożone złocistym boczkiem i cebulą, zapiekane z ziołami, serwowane z sosem czosnkowo-ogórkowym. Klienci mogą zamówić też tradycyjne bitki wołowe w sosie pieczeniowym, podawane z kaszą gryczaną oraz ogórkiem kwaszonym.