Program Promocji wołowiny QMP
Mięso i ryby

Spsoby na większe zainteresowanie zakupem wołowiny – weź udział w bezpłatnym szkoleniu

Co zrobić żeby Polacy chcieli kupować wołowinę? Możecie poznać odpowiedź na to pytanie biorąc udział w bezpłatnym szkoleniu dla sprzedawców stoisk mięsnych, ich kierowników oraz właścicieli delikatesów mięsnych. Odbędzie się ono w Warszawie w dniach 17-18 lipca 2017 r. Jesteśmy patronem medialnym wydarzenia i już dziś zachęcamy do zapisów.

Spożycie wołowiny w naszym kraju jest niewielkie. Okazuje się, że Polacy konsumują rocznie zaledwie 1.2 kilograma wołowiny per capita, a tymczasem Francuzi jest to aż 28 kg. Okazuje się, że diabeł tkwi w szczegółach i w dużej mierze odpowiedzialność za taki stan rzeczy ponoszą sprzedawcy. Jeśli chcecie się dowiedzieć co zrobić, aby zachęcić klienta do zakupu tegoż mięsiwa, możecie wziąć udział w szkoleniu w którym członkowie Polskiego Zrzeszenia Producentów Bydła Mięsnego opowiedzą o jej ekspozycji oraz właściwych technikach sprzedaży.

Program Promocji wołowiny QMP szkolenie

Program Promocji wołowiny QMP – eksperci

Świadomy, znający produkt sprzedawca to skarb. Konsument ufa sprzedawcy ekspertowi i oczekuje od niego porady. Bardzo niski poziom świadomości sprzedawcy na temat wołowiny przekłada się na niski poziom jej sprzedaży. PZPBM jako ekspert od wołowiny wysokiej jakości chce zmieniać poziom świadomości przedstawicieli handlu bezpośredniego i przy wsparciu ekspertów przekazać wiedzę na temat wartości zdrowotnych, odżywczych i smakowych dobrej wołowiny, nauczyć odpowiedniej komunikacji z klientem oraz o metodach atrakcyjnej ekspozycji mięsa w sklepie.

Program Promocji wołowiny QMP szkolenie dwudniowe

Wśród ekspertów, którzy wystąpią podczas szkolenia należy wymienić między innymi Jerzego Wierzbickiego – prezesa Polskiego Zrzeszenia Producentów Bydła Mięsnego oraz przewodniczącego Grupy Roboczej Promocja Copa Cogeca w Grupie Dialogu Społecznego Jakość i Promocja przy Komisji Europejskiej. Wygłosi on prelekcję na temat wołowiny wysokiej jakości z certyfikatem QMP oraz na temat trendów na światowych rynkach w zakresie produkcji, konsumpcji i promocji mięsa wołowego wysokiej jakości.

O zaletach mięsa wołowego, walorach zdrowotnych i odżywczych opowie znakomity naukowiec dr hab. inż., prof. nadzw. Agnieszka Wierzbicka z Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW, której dyscyplina naukowa to „Technologia żywności i żywienia”.

Głos zabierze także Józef Wojewódzki, producent żywca z certyfikatem, młody rolnik, który w swoim gospodarstwie stawia na dobrostan zwierząt, najwyższą jakość pasz i najlepsze rasy bydła mięsnego do produkcji kulinarnej wołowiny.

Program Promocji wołowiny QMP szkolenie dwudniowe bezpłatne

Podstawowa wiedza teoretyczna będzie stanowić wstęp do zajęć praktycznych. W ich trakcie uczestnicy szkolenia będą uczyć się odpowiedniej ekspozycji mięsa w ladzie chłodniczej tak, aby zachęcić konsumentów do jej kupna. Dowiedzą się o właściwych sposobach porcjowania mięsa pod okiem wybitnego specjalisty ds. ekspozycji mięsa w ladzie tradycyjnej – Edwarda Nowaka. Odbędą się także warsztaty kulinarne mistrza kuchni – Grzegorza Kazubskiego, które nauczą jak należy prawidłowo przygotowywać mięso i dobierać odpowiednie techniki kulinarne do poszczególnych elementów wołowych.

Osoby zainteresowane wzięciem udziału w szkoleniu zapraszamy na stronę internetową www.qmpbeef.eu, na której znajduje się program wydarzenia oraz formularz zgłoszeniowy – ilość miejsc jest ograniczona. Jako patron medialny zachęcamy do zapisów!

Szkolenie sfinansowano z Funduszu Promocji Mięsa Wołowego.

Dodaj komentarz