Kawa, herbata

Kawa Inka w nowym opakowaniu

Kawa Inka dostępna jest w nowym opakowaniu. Towarzyszy mu także nowe hasło – „Dobra w swej naturze”, które ma podkreślić naturalność składników kawy, jej walory smakowe i ułatwić czytanie etykiet.

Poza klasyczną Kawą Inką, nową szatę graficzną otrzymały też jej warianty smakowe. Odpowiednie elementy graficzne podkreślają smak mleka, karmelu i czekolady – jednocześnie obiecując sięgającym po nią łasuchom subtelny aromat i naturalność składników.

Walory odżywcze i smakowe klasycznej Inki to efekt oryginalnej receptury z 1971 roku. Do dziś kawa jest kompozycją składników pozyskiwanych w Polsce: jęczmienia, żyta, cykorii i buraków cukrowych. Wysoka zawartość zbóż sprawia, że Inka jest łagodna i pełnowartościowa. Może być pita przez dzieci od 3 roku życia, kobiety w ciąży i karmiące.

Dodaj komentarz