Marka 3 PAULY wprowadziła właśnie na polski rynek kolejną słodką przekąskę – Bezglutenowe Keksy czekoladowe.
Bezglutenowe Keksy czekoladowe marki 3 PAULY to odpowiedź na rosnące zapotrzebowanie na żywność bezpieczną dla osób zmagających się z alergiami i nietolerancjami pokarmowymi. Starannie opracowany skład gwarantuje bezpieczeństwo, niezależnie od ograniczeń zdrowotnych i bez konieczności rezygnacji ze słodkości. Oblane od spodu kuwerturą z ciemnej czekolady (kuwertura to czekolada wysokiej jakości, zawierająca więcej masła kakaowego niż zwykła czekolada) ciasteczka w kształcie prostokątów powstały na bazie skrobi kukurydzianej i mąki z łubinu, czyli zbóż naturalnie pozbawionych glutenu. W procesie produkcji nie stosowano także orzechów, sezamu i orzeszków ziemnych, co jest niewątpliwie dodatkową zaletą najświeższej propozycji 3 PAULY.
Ciasteczka, dzięki wykorzystaniu wysokojakościowej czekolady, mają łagodny i długo utrzymujący się smak. Są kruche, a charakterystyczny trzask przy łamaniu dodatkowo potwierdza, że przy ich kreacji nie użyto czekoladowo podobnych zamienników, lecz prawdziwą, aromatyczną masę kakaową w odpowiednio wysokich proporcjach.
Bezglutenowe Keksy czekoladowe 3 PAULY nie chłoną wilgoci po otwarciu pudełka i długo zachowują swoją świeżość dzięki specjalnemu pakowaniu w trzy oddzielne, zamknięte porcje. Dzięki temu codzienną porcję słodkiej przyjemności zabrać można ze sobą wszędzie.