Zobacz także
Gastronomiczna (r)ewolucja w Polsce trwa w najlepsze
Statystyczny Polak, który ukończył 15. rok życia, lokal gastronomiczny odwiedza cztery razy w miesiącu. Miesięcznie na jedzenie i napoje w punktach HoReCa wydaje średnio 130 zł, czyli znacznie więcej niż przed laty. Częściej niż kiedyś decyduje się także na zmianę miejsca konsumpcji i nie ogranicza się już wyłącznie do ulubionych typów lokali. Takie dane płyną […]
Gotowanie się zmienia. Stawiamy na jakość i ekologię.
W dobie dbałości o aspekty ekologiczne rezygnujemy z najtańszych, awaryjnych, mało wydajnych baterii, czy okapów i zwracamy coraz większą uwagę na sprzęt klasy premium. Nasze wymagania, poziom wiedzy oraz odpowiedzialność rosną i wpływają na decyzje o zakupie droższego, ale niezawodnego wyposażenia. Zdaliśmy sobie sprawę, że urządzenia AGD wykorzystujące inteligentne rozwiązania, dobrze zaprojektowane i trwałe, przynoszą […]
Rynek piekarniczy i jego tendencje
Chleb stanowi nieodłączną część naszego codziennego jadłospisu i wydawałoby się, że można go znaleźć w każdym gospodarstwie domowym. Nic bardziej mylnego. Zmienne trendy żywieniowe Polaków i tendencje rynkowe sprawiły, że jego spożywanie zaczęło spadać.