Słodycze i przekąski

Wielkanoc z czekolady

Wielkanoc przed nami, a z nią przeżycia religijne, rodzinne i kulinarne. Już niedługo zasiądziemy przy stole w rodzinnym gronie. Na tę okazję przygotowujemy różne przysmaki.

Wielofunkcyjne figurki

Oczywiście nie może zabraknąć tradycyjnych potraw takich jak szynki, pisanki czy świątecznej babki. Atmosferę dopełni też odpowiednia oprawa w postaci pięknych bazi, wiosennych tulipanów czy żonkili, zielonej rzeżuchy. Świetnym pomysłem na Wielkanoc są także czekoladowe figurki w kształcie pisanek, baranków czy zajączków. Mogą one spełnić kilka funkcji jednocześnie. Piękne, kolorowe opakowanie i kształt pozwoli wyeksponować je na świątecznym stole jako dekorację i wielkanocny akcent, który cieszy oko. Po głównym daniu mogą być ze smakiem zjedzone przez małych i dużych łasuchów jako pyszny czekoladowy deser. Wreszcie mogą być doskonałym prezentem od wielkanocnego zajączka. Można je poukrywać w mieszkaniu czy ogrodzie i pozwolić starszym i młodszym odszukać upominek. Dobre i ładne figurki z czekolady można już dziś znaleźć na rynku raczej bez przeszkód. Wśród różnorodnej oferty wyróżniają się dobre, ładne i niedrogie zajączki oraz baranki z Vobro, znanego polskiego producenta czekolady z Brodnicy.

Tajemnice smaków

Alternatywą dla nieco bardziej wygodnych łasuchów są bombonierki w świątecznych opakowaniach. Każda z nich kryje w sobie czekoladki o różnych smakach, kształtach i zapachach. Taka bombonierka to świetny prezent dla żony, mamy, cioci czy babci. Bombonierki „Vobro” kuszą swoim wyglądem, ale ich największą zaletą jest zawartość. W środku, pod specjalną kołderką, możemy znaleźć czekoladki z wiśnią w likierze, z orzechem laskowym, jak i te o rozmaitych smakach: czekoladowym, toffi, orzechowym, kokosowym, cappuccino, miętowym, truflowym, tiramisu, adwokatowym. Z pewnością każdy wybór podbije niejedno podniebienie i uświetni świąteczny czas.

Dodaj komentarz