Mrożonki Owoce i warzywa

Warzywa na patelnię w śródziemnomorskich smakach

Oryginalne receptury, bogactwo składników oraz zawartość aromatycznych przypraw to najważniejsze cechy Warzyw na patelnię d’aucy. Mieszanki: Country z przyprawą toskańską oraz Nicea z przyprawą prowansalską z linii 3 minuty – tylko chwila pozwolą łatwo i szybko przyrządzić pyszne i aromatyczne dania kuchni śródziemnomorskiej!

Podstawą kuchni śródziemnomorskiej są świeże owoce i warzywa oraz szeroka gama przypraw i ziół. Włoskie czy francuskie dania powinny być pożywne, smaczne i zdrowe, a jednocześnie proste i szybkie w przygotowaniu. Ze względu na wykorzystywane w nich naturalne składniki, dietecy polecają potrawy kuchni basenu Morza Śródziemnego jako źródło korzystnych dla zdrowia substancji mineralnych oraz witamin.

Bazując na charakterystycznych cechach kuchni śródziemnomorskiej, firma d’aucy opracowała dwie oryginalne mieszanki warzyw na patelnię 3 minuty – tylko chwila. Miłośnikom kuchni włoskiej przypadnie do gustu Country z przyprawą toskańską, która została skomponowana aż z 7 różnych składników. Kruchą fasolkę szparagową połączono z kawałkami dojrzałych pomidorów,soczystą czerwoną papryką oraz z ziarenkami czerwonej fasoli i słodkiej kukurydzy. Całość dopełnia chrupiąca cebula i por. Smak warzyw podkreśla strannie skomponowana aromatyczna przyprawa toskańska zamknięta w wygodnej saszetce. Zawiera ona bogactwo przypraw, m.in. słodką paprykę, czosnek, kolendrę, majeranek, kurkumę, chili oraz pieprz.

#zdjecie0#Amatorom kuchni francuskiej d’aucy proponuje natomiast mieszankę Nicea z przyprawą prowansalską. Tym, co ją wyróżnia, jest delikatny smak oraz oryginalny zestaw warzyw. Produkt zawiera soczystą cukinię, popularny w krajach śródziemnomorskich kalafior romanesco, kruchą fasolę płaskostrąkową, a także karbowaną marchew, czerwoną paprykę, ziarenka kukurydzy oraz cebulę. Do mieszanki dołączono aromatyczną przyprawę prowansalską z dodatkiem popularnych w rejonie Morza Śródziemnego ziół: oregano, bazylii, tymianku, majeranku, szałwii, estragonu, rozmarynu oraz mięty.

Obie mieszanki są bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu. Warzywa wystarczy wrzucić na rozgrzaną patelnię z oliwą, dodać przyprawę i smażyć przez zaledwie 3 minuty. Ponieważ wszystkie składniki wchodzące w skład warzyw na patelnię 3 minuty – tylko chwila d’aucy zostały odpowiednio podgotowane przed zamrożeniem, są jednakowo miękkie.

Dzięki różnorodności składników i bogactwu przypraw Warzywa na patelnię d’aucy można spożywać jako samodzielny, pożywny posiłek lub podawać z ulubionymi dodatkami. Mieszanki Country z przyprawą toskańską oraz Nicea z przyprawą prowansalską dobrze komponują się z mięsem drobiowym, rybami lub serami. Można je także podawać z makaronem lub ryżem.

Produkty dostępne są w wygodnych opakowaniach z perforacją w cenie ok. 5 zł/szt. Na opakowaniach widnieją czytelne piktogramy, prezentujące, w jaki sposób przygotować warzywa.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *