bulgur kasza
Makarony, kasze, ryż Produkty sypkie

Kasza bulgur jako uzupełnienie wiosennej diety

Wiosna to idealny czas, by zmienić swoją dietę na lepszą. Warto postawić na posiłki niskokaloryczne i lekkie, dzięki którym już za chwilę zmieścimy się w ulubione jeansy. Niezastąpionym komponentem takich dań stanowi kasza bulgur marki Halina – uniwersalny produkt, który wprowadzi do kuchni dawkę energii i wyjątkowego smaku.

Lekkie i smaczne

Wiosenne przesilenie dopada prawie każdego z nas, a uporczywe dolegliwości z tym związane nie należą do najprzyjemniejszych. Aby to zmienić warto wprowadzić do codziennego menu produkty wartościowe, które urozmaicą smak przygotowywanych posiłków i tym samym pozytywnie wpłyną na nasze samopoczucie. Kasza bulgur marki Halina stanowi jeden z obowiązkowych składników wiosennego jadłospisu, pełen dobroczynnych właściwości.

kasza halina

Ten przysmak to grubo mielona pszenica durum, poddawana gotowaniu i ponownemu suszeniu. W rodzinie kasz zajmuje wysoką pozycję i jest szczególnie ceniona za wysoką zawartość błonnika i małą ilość tłuszczów. Doskonale sprawdzi się w posiłkach osób dbających o linię – 100 g ugotowanej kaszy zawiera tylko 83 kcal, a obecny błonnik zapewnia uczucie sytości na długi czas. Kasza bulgur świetnie komponuje się z treściwymi zupami, sałatkami na bazie świeżych warzyw oraz orientalnymi sosami. Dostępna jest w opakowaniu 2×100 g i gotowa w 12 minut, dzięki czemu z jej pomocą stworzymy dania nie tylko pyszne, ale też proste i szybkie.

na podstawie mat. prasowych Halina

Dodaj komentarz