Firma Tarsmak z prestiżowym certyfikatem BRC
Aktualności

Firma Tarsmak z prestiżowym certyfikatem BRC

BRC Globalna Norma Dotycząca Bezpieczeństwa Żywności to międzynarodowy certyfikat przyznawany producentom, których produkty odznaczają się najwyższą jakością. Jednym z nich jest firma Tarsmak – małopolski producent majonezów, musztard, ketchupów i sosów.

Bezpieczna żywność

BRC Globalna Norma Dotycząca Bezpieczeństwa Żywności opracowana przez Brytyjskie Konsorcjum Detalistów ujednolica wymagania, które musi spełnić firma, aby zapewnić najwyższą jakość i bezpieczeństwo oferowanych przez siebie produktów. Dzięki standardom wprowadzonym przez normę BRC, firmy zajmujące się produkcją żywności mogą wypełniać obowiązki zgodnie z przepisami prawa, w tym ochrony konsumenta.

 

Standard BRC wymagany jest przez coraz większą grupę hiper- i supermarketów na terenie całej Europy. W Polsce wdrożenia wymagań normy oczekują sieci zrzeszone w Polskiej Organizacji Handlu i Dystrybucji, m.in. Auchan Polska, Carrefour Polska, Geant Polska, Jeronimo Martins Dystrybucja, Metro Group, Nomi, OBI Centrala Systemowa, Selgros Polska oraz Tesco Polska.

 

Szereg korzyści

Główną korzyścią wynikającą z wprowadzenia normy BRC jest zmniejszenie na rynku ilości produktów o niewłaściwej jakości, ale nie tylko.

Certyfikat BRC to szereg korzyści dla firmy, m.in.: świadectwo bezpieczeństwa zdrowotnego sosów Tarsmak, potwierdzenie wysokiej jakości naszych produktów oraz zgodności procesu produkcji z międzynarodowymi standardami i wymaganiami prawnymi. Certyfikat BRC uwiarygadnia nas w oczach konsumentów i handlowców, co dla producenta jest sprawą kluczową. W perspektywie najbliższych lat jest to także szansa na nawiązanie kontaktów handlowych na nowych obszarach rynku – podkreśla Urszula Giża, ekspert marki Tarsmak.

Dodaj komentarz